KAZALIŠNO TURISTIČKE PREDSTAVE

Kroz dugogodišnji rad u području kulture i turizma stekli smo iskustvo u organizaciji i produkciji kazališno turističkih predstava. U produkciji Društva trenutno se nalaze dvije kazališne izvedbe, Zaboravljena Tvrđa – Vinski trg autora scenarija Siniše Kovača i Veličanstveni most autorice scenarija Nikoline Baškarad.

Zaboravljena Tvrđa – Vinski trg je kazališna predstava u kojoj publika kroz interakciju s glumačkim postavom upoznaje povijesne činjenice, poznate i malo manje poznate starogradske priče i legende iz povijesnih slojeva osječke Tvrđe. Posebnost „šetnji“ kroz Tvrđu je što različiti kostimirani, povijesni i fikcionalni likovi kroz interakciju s publikom, na inovativan i slikovit način, prepričavaju povijest ovog kraja i uprizoruju scene iz života Tvrđe, koji su vezani za konkretne lokacije, a jamče novi doživljaj povijesno urbane jezgre grada Osijeka

Kazališno turistička predstava Zaboravljena Tvrđa, izvodi se u osječkoj Tvrđi. Planirano trajanje ture je 60 minuta. Damama preporučamo nošenje udobne obuće, klinci nek pripreme koji novčić za ulične svirače, a gospodu upozoravamo na kicoša koji izvodi kartaške trikove.

U produkciji Hrvatskog društvo kulturnog turizma nudimo izvođenje ambijentalne kazališne predstave “Veličanstveni most”. U 60 minuta publika je upoznaje šaroliku paletu likova iz osmanskog doba kroz koncept živuće povijesti. Kroz interakciju sa glumcima u šetnji publika saznaje kako su Osmanlije zauzele Osijek,  od njega načinile trgovačko središte te izgradili Veličanstveni most poznat kao 8. svjetsko čudo,  most Osijek-Darda. Kroz povijesne i fikcionalne likove i situacije, s humorom, pjesmom, akrobacijama, vatrom i još ponekim iznenađenjem, ovu “šetnju” činimo nezaboravnom.

Glumački postav od 7 glumaca, 4 akrobata i jednog profesora glazbe, dočarava priču koju je uz povijesne činjenice i nesebičnu pomoć povjesničara umjetnosti, prof. Mladena Radića kao i stručne literature, napisala Nikolina Baškarad, ujedno i redateljica ove ambijentalne predstave.

Prema Vašem upitu dostavili smo ponudu za izvođenje predstave u osječkoj Tvrđi ili na drugoj lokaciji, a prema prethodnom dogovoru. Tim povodom će na ulicama Tvrđe na početak predstave svo brojno građanstvo pozivati Telal, dok će kroz unaprijed dogovorene lokacije Hamza beg voditi publiku, a glumci vješto transformirati u katoličku i osmansku raju. Po završetku predstave moguće je održati  koncert „Sevdah“  u trajanju od 45 minuta.

Ukoliko imate dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem kontakt broja mobilnog telefona +385 99 654 5333.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s