Započeo projekt CoolTour Lab

Hrvatsko društvo kulturnog turizma partner je na projektu CoolTour Lab kojemu je nositelj Udruga marketinških aktivnosti „Lima“, sa sjedištem u Slavonskom Brodu. “Lima” provodi projekt pod nazivom CoolTour Lab koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja Umjetnost i kultura za mlade, skupina aktivnosti C.

Projekt traje 12 mjeseci, a provodi se u razdoblju od 24. travnja 2018. do 23. travnja 2019. godine.

Cilj projekta doprinos socijalne uključenosti mladih (osobito mladih u nepovoljnom položaju) u BPŽ kroz jačanje njihovih kompetencija i i socijalnih i kreativnih vještina, kroz poboljšavanje i približavanje ponude kulturno – umjetničkih sadržaja za mlade do 25 godina u BPŽ te kroz motiviranje mladih za uključivanje u kulturno – umjetničke sadržaje i podizanje svijesti javnosti o postignućima mladih u području kulture i umjetnosti.

Radionice su besplatne za sve sudionike, a uključuju kreativno pisanje i čitanje, pripovijedanje bajki, svijet bloga, slikanje i crtanje, 3D slikanje, filmsku akademiju i radionicu fotografije.

Osim CroCulTour-a partner na projektu je i  Udruga Marsonikon.

Radionice će se uglavnom održavati subotama, a u ovoj školskoj godini će se početi s odvijanjem sljedećih radionica:

Radionica Mala Filmska Akademija ugostit će brojne predavače od kojih Robert Knjaz, Goran Milić, Đelo Hadžiselimović, Stipe Božić, Silvio Stilinović, i dr.  Radionica se sastoji od 14 predavanja, a započinje 19. rujna i traje sve do kraja mjeseca studenog. Tijekom aktivnosti 3 grupe snimaju dokumentarni film vezan uz Slavonski Brod koji će se predstaviti na Festivalu 2019. godine. Ograničen broj polaznika ima osiguran put na Motovun Film Festival.

Predavač Domagoj Jakopović – Ribafish sudjelovati će na radionici Multi CoolTI, kroz tri predavanja koja započinju krajem mjeseca svibnja. Tema predavanja su blogovi i suvremene mogućnosti kreiranja sadržaja.

Udruga Vilinput kroz pripovijednje bajki sudjelovati će u provedbi radionice Digital Storytelling. Održat će se jedna radionica u trajanju od 5 dana uz pripovijedanje na Radiu 92.

Nositelji projekta pozivaju sve zainteresirane da se za sudjelovanje u bogatom programskom sadržaju prijave na e-mail: cooltourlab@gmail.com s naznakom za koju radionicu se prijavljuju, uz napomenu ciljane skupine (mladi do 25 godina, nezaposleni do 25 godina, osoba s invaliditetom ili pripadnik nacionalne manjine).

Više o Udruzi za marketinše aktivnosti Lima, ali i projektu, možete saznati na službenim internet stranicama. 

Komentiraj