INVITED TO BARANJA

U prvih 24 sata objave kratkog video uratka snimljenog GoPro kamerom Baranju je upoznalo 39.600 tisuća osoba diljem svijeta.

Pascal, Philippe i John, Francuzi azijskih korijenja su na poziv dobrodošlice Jasmine Poznić Krkić, inače vlasnice obiteljskog hotela Maksimilian u osječkoj Tvrđi, proveli nezaboravnih 9 dana u Osijeku, Slavoniji i Baranji tijekom mjeseca listopada.

Djelatnici Turističke zajednice Baranje umrežili su oko 30-tak obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, vinarija, ugostitelja, pružatelja adventure i outdoor aktivnosti, Park prirode Kopački rit i Ergelu Đakovo ne bi li ugostili i neko vrijeme proveli zajedno s gostima iz Francuske.

Matej Perkušić, direktor TZ Baranje ukazao na kvalitetu i raznovrsnost usluge slavonskih i baranjskih pružatelja usluga u turizmu
Matej Perkušić, direktor TZ Baranje ukazao na kvalitetu i raznovrsnost usluge slavonskih i baranjskih pružatelja usluga u turizmu

Pascal, Philippe i John su izuzetno simpatični dečki, vrlo pitomi i veseli, ne razlikuju se od većine putnika njihove dobi, vole fotografirati i snimati sadržaje koji ih impresioniraju. Na taj način bilježe uspomene svih doživljaja koje su iskusili na destinacijama koje posjećuju. Tako je bilo i sa videom, kojega možete pogledati na Vimeo platformi. U četiri minute je na vrlo jednostavan način snimanja prikazana nova dimenzija doživljajnog turizma, o kojoj nismo svjesni.

Potencijali Slavonije i Baranje su iznimni, ne kao turističke destinacije, već kao destinacije koja u bilo koje godišnje doba ima cjelokupnu ponudu i proizvoda i usluga, koja prati jesenske, zimske, proljetne i ljetne promijene prirodnog, ali i kulturološkog bogatstva.

Jesenka Ricl je ovim povodom izradila blog pod nazivom Crossit.me – Croatian Stories and Sensations in Tourism, inovativni model bloga koji će kroz pripovijedanje, foto i video sadržaj prepričavati o osobnim doživljajima koji se vežu za destinacije istočnog dijela Hrvatske.

"Ne usuđujte se očekivati rezultate preko noći. Promocija destinacije i brandiranje prostora je puno više od strategije same. Potrebni su storztelleri koji će znati pratiti trendove, koji su digitalno vrlo pismeni, i čija riječ i opis može pobuditi interes putnika da posjeti i doživi lokalno." isitče Ricl.
“Ne usuđujte se očekivati rezultate preko noći. Promocija destinacije i brandiranje prostora je puno više od strategije same. Potrebni su storytelleri koji će znati pratiti trendove, koji su digitalno vrlo pismeni, i čija riječ i opis može pobuditi interes putnika da posjeti i doživi lokalno.” ističe Ricl.

Blog će biti korišten i u znanstveno istraživački rad jer će služiti kao baza analitičkih podataka o optimalnom odnosu sa korisnikom te preferencijama putnika, ali i promotora doživljaja.

“Ukoliko budem zadovoljna s rezultatima, planiram prijaviti platformu na Creative Business Cup, nagodinu u Kopenhagenu. Tada ću moći sa sigurnosti reći, je li moj stav ispravan, je li tržište u Hrvatskoj zdravo ili nije, i jesu li paradigme vezane za kreativnu ekonomiju nešto što treba opovrgnuti.” tumači Ricl.

U svakom slučaju, dovoljno je malo volje, dobra organizacija, partneri koji se međusobno podržavaju i lokalna zajednica otvorena prema inovacijama i društveno korisnim projektima kako bi se promovirala destinacija na izvoran način i dopadljiv tržišnim nišama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s