INOVACIJE U KULTURI. DIGITALNA INTERPRETACIJA FORTIFIKACIJA?

Hrvatske turističke destinacije i kulturno kreativni sektor se ubrzano prilagođavaju potrebama turističkog tržišta te usvajaju inovativna i digitalna rješenja te aktivnosti kojima se oživljavaju lokaliteti, prikazuju povijesna događanja na svjež i inovativan način, omogućavaju ostvarenja novih turističkih sadržaja i bogatiju ponudu za raznu dob i grupe posjetitelja, a samim time doprinose povećanju broja radnih mjesta i gospodarskom razvitku lokalne zajednice.

Digitalna interpretacija, pripovijedanje, event menadžment su teme o kojima će se govoriti na međunarodnoj konferenciji “Razna lica fortifikacija” koja se održava 23. listopada na Kliškoj Tvrđavi i u Poduzetničkome inkubatoru grada Klisa.   

Kako prezentirati potencijal i oživjeti značaj jedinstvenih i kulturnih zdanja? Brojni govornici će kroz demonstraciju primjera dobre prakse prikazati razne mogućnosti kojima se na jednostavniji i tehnološki inovativan način može oživjeti povijest te lokalitete ponovno staviti u centar pažnje posjetitelja. Cilj konferencije je povezati gradove i općine na čijim se lokalitetima ova zdanja nalaze sa ICT tvrtkama koja mogu ponuditi tehnološka rješenja kroz kreiranje holograma, mobilnih aplikacija, 3D prikaza, video igara i dr. te na taj način oživjeti priče, legende, aktivnosti unutar zidina na zanimljiv, interaktivan i dinamičan način.

Glavna tema koja se prožima kroz cjelokupno događaje je brandiranje lokaliteta. Koliko je presudno pravilno živjeti brand lokaliteta? O tome će govoriti poseban gost, Hjortur Smarason, crowdsourcer i stroyteller, član Innovation Embassy i suosnivač međunarodnog panela sa brandiranje destinacija PhonixPanel. Gost će govoriti o brandiranju lokacija i o moći pripovjedanja. Na koji način povijest destinacije može pomoći u identifikaciji i budućnosti destinacije? Na koji način možemo koristiti povijest destinacije na inovativan način kako bi turiste privukli ne samo na točnu lokaciju već i u cijelu regiju? Govornik će pojasniti primjenu inovativnog pripovjedanja u marketingu destinacije na primjerima morskih čudovišta i moderne tehnologije.

Kako financirati realizaciju projekta? Mirna Karzen, predsjednica Laboratorija za društvene inovacije i direktorica tvrtke Karzen i Karzen d.o.o će prezentirati mogućnosti financiranja projekata kroz EU fondove kako bi se moglo krenuti i u konkretnu realizaciju inovativnih i kreativnih projekata oživljavanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine.

Prijave su u tijeku putem službene internet stranice Razna lica fortifikacija. Organizacijski tim vas očekuje, a Hrvatsko društvo kulturnog turizma želi svima uspješnu organizaciju i još bolji provod.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s