PROMOCIJA I MARKETINŠKA KOMUNIKACIJA U TRANS MODERNOM KULTURNOM TURIZMU

Lokalne zajednice širom otvaraju vrata posjetiteljima. Nove spoznaje svjedoče o pojavi trans modernih putnika koji su svjesni posljedica globalnog ekonomskog razvoja na receptivna područja destinacijskog turizma. Kulturna baština je kroz promotivnu, turističku i znanstvenu eksploataciju postala dijelom ponude područja destinacijskog turizma. Razvoj upravljanja kulturnih resursa i politika razvoja kulturnog turizma obuhvaćaju razumijevanje i korištenje kulturnog identiteta, kulturne raznolikosti i kulturne baštine. Implementacija optimalnog marketinškog pristupa i spoznaja u kulturnom turizmu omogućava efikasno upravljanje i očuvanje kulturne baštine.

Lokalne zajednice širom otvaraju vrata trans modernim putnicima u receptivna područja destinacijskog turizma.

U proteklo  je desetljeće,  širenjem različitih komunikacijskih kanala, kulturna raznolikost masovno prezentirana. Proces globalizacije je razvojem tehnologijskih inovacija odigrao ključnu ulogu u reverzibilnoj razmjeni informacija. Postao je učinkovito sredstvo koje ujedinjuje, ali i promiče kulturalnu raznolikost. Kroz promociju i marketinšku komunikaciju razvijaju se različite strategije pomoću kojih se, putem komunikacijskih kanala, približavaju kulturne raznolikosti i identiteti žitelja udaljenih krajeva. Slično tome, razvija se i komunikacija sa potencijalnim putnicima i/ili korisnicima proizvoda i usluga kulturnog turizma. Trans moderno doba je uvjetovalo nov način prezentiranja ponude kroz naglašavanje kulturnog identiteta i specifičnosti po kojima se razlikuju međusobno.

xnxjny

Komunikacija željenog imagea predstavlja zahtjevan zadatak. Komunikacijsku strategiju treba oblikovati primjenom većeg broja medija istodobno i koordinirano, u cilju postizanja boljeg učinka. Komuniciranje željenih sadržaja mora biti konzistentno, podržano aktivnim sudjelovanjem svih zainteresiranih aktera (javnog, civilnog i privatnog sektora, kulturnih institucija i organizacija te poduzeća i drugih gospodarskih subjekata) u izgradnji i komunikaciji image-a zemlje, regije, lokaliteta, kulturnih institucija ili kulturnih manifestacija. Internet  je u sektoru turističke industrije,  kao uostalom i svim drugim vrstama poslovanja, promijenio klasične metode i koncepte poslovanja. Koristi se kao komunikacijski, transakcijski i distribucijski kanal. Turistička industrija postaje vrlo zanimljiva kad je riječ o mogućnostima koje nudi e-marketing.

Nužno je uključivanje marketinškog pristupa i spoznaja da bi se ostvarilo efikasno upravljanje kulturnim turizmom uz očuvanje kulturne baštine, kreiranja jedinstvenog image destinacije i u konačnici zadovoljnog suvremenog turista koji svojim zadovoljstvom postaje promotor našeg proizvoda.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s