“BURA DOŽIVLJAJA” – INTERAKTIVNI BURA TORANJ – OBOGAĆIVANJE HRVATSKE TURISTIČKE PONUDE INOVATIVNIM BRAND-om

Korisnici interneta uvjetuju hiper-segmentiranost informacija koje kolaju sustavima komunikacije, a opisuju hiper-diversificiranu ponudu. Neupitno je da mediji utječu na stvaranje percepcije, stavova i mišljenja o pojavnim oblicima.

“UKOLIKO POSJEDUJETE NEŠTO PO ČEMU SE RAZLIKUJETE OD DRUGIH TADA TO BRANDIRAJTE”

Mediji su najsnažniji globalni dostavljači informacija. Omogućuju zbližavanje najudaljenijih destinacija i ljudi, kroz komunikaciju kulturnih i prirodnih sadržaja.

PRIMJER IZ PRAKSE – “BURA DOŽIVLJAJA”

Interesantno je na koje se sve načine može marketirati zemljopisna regija neke zemlje i to naglašavanjem sirove snage prirode, u ovom slučaju vjetra bure, specifičnog za hrvatski obalni pojas. Svaki fenomen, pa tako i prirodni, ima svoje obožavatelje, potencijalne putnike tuirste u receptivna područja, koji diljem svijeta nestrpljivo čekaju i tragaju za novim informacijama pretraživanjem Googla, ili nekog drugog preglednika. Grad Senj, u suradnji sa Državnim hidrometeorološkim zavodom, je pokrenuo projekt “Bura doživljaja”, koji se pokazao kao odličan primjer iznimno inovativnog pristupa pri prezentiranju i promoviranju nespecifičnog turističkog sadržaja.

ds
O PROJEKTU – “BURA DOŽIVLJAJA”

“Bura doživljaja – interaktivni bura toranj” projekt je grada Senja, kroz kojega se prikazuje prirodni fenomen vjetra – bure. Bura hrvatskom obalnom pojasu donosi čisti zrak i veliki broj sunčanih dana tijekom godine, osnažuje vjetrenjače, a ljubiteljima prirodnih fenomena nudi izniman doživljaj. Projekt će se realizirati u tornju Lipica, nedavno obnovljenoj srednjovjekovnoj građevini koja pripada arhitektonskoj kulturnoj baštini Republike Hrvatske. Snaga vjetra biti će prezentirana pomoću moderne tehnologije. Itekako projekt “Bura doživljaja” zauzima posebno mjesto i važnost, ne samo u razvoju lokalne povijesne, već i u suvremenim turističkim marketing i branding strategijama.
Na samom kraju možemo zaključiti kako je kreiranje jedinstvenog image-a destinacije i u konačnici zadovoljenje potreba i očekivanja suvremenog putnika turista preduvjet kvalitetnoj i vjerodostojnoj promociji proizvoda i usluge u kulturalnom segmentu turističke ponude.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s