DISRUPT STARTUP SCALE UP 2014

Svjetski tjedan poduzetništva (GEW Global Entrepreneurship Week) je najveći globalni event koji okuplja inovatore i kreatore radnih mjesta, koji lansiranjem Startup kompanija potiču ekonomski rast i dopronose dobrobiti cijelog čovječanstva. Tijekom jednog cijelog tjedna u mjesecu studenom 2014.  GEW će inspirirati poduzetnike diljem svijeta kroz lokalne, nacionalne i regionalne aktivnosti osmišljene s ciljem istraživanja potencijala Startupa i inovacija. GEW je mnogo više od kampanje koja utječe na osvješčivanje “wanna be” poduzetnika. GWE je platforma za razvoj i umrežavanje nacionalnog poduzetničkog eko sustava u 146 zemlje dijelm svijeta.

IMG_1819
Tijekom dva dana vodile su se panel diskusije na kojima se sudjelovals svjetski poznata imena poduzetničkih sektora: Johnatan Ortmana, Larry Sanger, Bob Dorf, Kesley Ramsden, itd.

Industry Disruptors – Game Changers, je inicijativa kojom se kreiran eko sustav, promoviraju inovaticije u poduzetništvu na Mediteranu i Balkanu, s fokusom na razvoj poduzetničkog afirmativnog okruženja i potrebite ekstrovertiranosti prema ostalim sektorima i sudionicima tih sektora.

IMG_1822
Cijelo je događanje obogaćeno zabavnim dijelom pod pokroviteljstvom atenske Cirkuske škole.

IMG_1787
Kulturno kreativne industrije uisitnu obogaćuju poduzetnički sektor, u što smo se uvjerili u zabavnom dijelu DIsrupt-a.

Ovogodišnji Distrupt Startup ScaleUP je internacionaliziran i organiziran kako bi umrežio, motivirao i inspirirao novu generaciju poduzetnika, koji na inovativan i kreativan način pronalazi načine kako realizirati  održiv i kontroliran Startup, kroz usavršavanje talenta i vještina. GEW je započeo otvaranjem Disrupt Startup Scale Up 2014. kojega je uvodnim riječima otvorio predsjednik GEW Jonathan Ortmans. Cijeli event se prenosio uživo u 150 zemalja.

IMG_1775
Po prvi puta GEW započinje otvaranjem Disrupt Startup Scale Up 2014. kojega je uvodnim riječima otvorio predsjednik GEW Jonathan Ortmans.

Disrupt je visokoenergetska platforma, epicentar u kojem se susreću kreatori ideja i projekata. Na taj način se započinje s novim, inovativnim, vibrantnim i nezaustavljivim poduzetničkim razdobljem. Kreatori Disrupt Startup ScaleUP su kreativni poduzetnik, Michalis Stangos i kreatorica vizionarskih koncepata i doživljaja, Carla Tanas.

IMG_1898
Direktorica i suosnivačica Enplug-a, Nanxi Liu, govorila je o pravilima koje je potrebno kršiti kako bi se ostvario rezultat. Jedno od njih je i pravilo kako se kompanije zasnivaju na već poznatim prijateljstvima ili partnerstvu.

Strateški partneri, mladi i inovativniti tim CultiNet-a se natjecao u posebnoj kategoriji Disrupt-a, u Creative Bussines Cup-u, svjetskom natjecanju za kreativne poduzetnike, koji se odvija u više od 40 zemalja. Natjecatelji otkrivaju svoje kreativne ideje i osnažuju poduzetničke potencijale onih koji su aktivni u sektoru kulturnih industrija. CultiNet je LinkedIn za umjetnike. To je online platforma za spajanje menadžera i vizualnih umjetnika prema preferencija a jednih prema drugim odnosno mogucnosti pružanja administrativnih, promocijskih i prodajnih usluga.

IMG_1979
Inovativniti tim CultiNet-a se natjecao u posebnoj kategoriji Disrupt-a, u Creative Bussines Cup-u, svjetskom natjecanju za kreativne poduzetnike

Predsjednica CroCulTour-a, Jesenka Ricl, je sudjelovala na Disrupt Startup ScaleUP 2014. u Ateni kroz podršku EUNIC Fellowship Programa Eunic klastera Hrvatske za kulturne menadžere.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s