ODRŽAN PANONA KREATIVNI INKUBATOR 2/3 2014

Udruga za kreativni razvoj Slap i Hrvatsko društvo kulturnog turizma, u partnerstvu s Odjelom za kulturologiju, Sveučilišta J.J. Strosmayera u Osijeku, su organizirali drugi u nizu “Panona kreativni inkubator 2014.”, edukativno kreativnu brainstorming radionicu.
Cilj radionice “Inovativni pristup kreiranju ponude kulturnog turizma” je upoznati studente Odjela za kulturologiju, s radom dvaju strateška partnera Slapa i CroCulToura, umrežiti ih s ostalim predstavnicima muzejsko kulturnih institucija, od kojih Muzejem likovnih umjetnosti u Osijeku, odnosno marketing i menadžment stručnjacima, investicijskim i projektnim savjetnicima te po prvi puta IT sektorom – Osijek SoftWear City udruženjem.
Tema druge ovogodišnje radionice je inovativni pristup u kreiranju ponude kulturnog turizma. Glavni cilj radionice je uspostava strateškog partnerstva i interdisciplinarne suradnje, te izrada “training kita” – pomoćnog alata sa smjernicama izrade akcijskog plana razvoja proizvoda i ponude kulturnog turizma.
Često nismo dovoljno svjesni potencijala optimalnog upravljanja kulturnom baštinom pri obavljanju kulturne djelatnosti. Svjedočimo nizu primjera neodrživih projekata. Zašto je to tako? Upravo iz razloga što se u realizaciju projekata ne uključuju presudni menadžment i marketing planovi, zasnovani na temeljnom financijskom planu. Kulturne institucije trebaju usvojiti mnoge poduzetničke obrasce ponašanja, prepoznavati tržišne prilike, promišljati poslovno, sustavno raditi na stvaranju novih proizvoda te istvoremeno voditi brigu o održivom razvoju.
Svi polazimo od glavnog cilja, a to je kreiranje afirmativnog okruženja u kojem će implementacija kulturnog i društvenog poduzetništva osnažiti ekonomiju, promijeniti mentalni sklop i utjecati na samozapošljavanje mladih. Ne želimo flertovati s pojmom kulturnog poduzetništva. To potvrđuju i naši temeljni projekti – mini kreativni inkubatori unutar kojih umrežujemo dionike svih sektora i potičemo ih na zajedničko kreiranje proizvoda kulturnog poduzetništva i turizma, nakon čega slijedi otvaranje vrata kulturnog inkubatora s interdisciplinarnim poduzetničkim timom, koji će stvarati sukladno sloganu CroCulTour-a, a to je “Think. Do. Inspire.” u Europskoj prijestolnici kulture.

IMG_0800.JPG
Panona kreativni inkubator 2014 2/3 Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
IMG_0802.JPG
Panona kreativni inkubator 2014 2/3 Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
IMG_0779.JPG
Panona kreativni inkubator 2014 2/3 Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
IMG_0801-0.JPG
Predsjednica CroCulToura, Jesenka Ricl, Panona kreativni inkubator 2014 2/3 Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
IMG_0803.JPG
Gosti predavači Bela Ikotić (Osijek SoftWearCity), Leonilda Conti (Muzej likovnih umjetnosti Osijek), Sonja Vuković (Udruga za kreativan razvoj Slap), Boris Crnković (Odjel za kulturologiju), Panona kreativni inkubator 2014 2/3 Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
IMG_0804-0.JPG
Panona kreativni inkubator 2014 2/3 Odjel za kulturologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s