PLAY CROATIA – INOVATIVNA DIGITALNA GAMING PLATFORMA U NASTAJANJU

Cross media, gaming, on line branding, “Play Croatia”.

Suludo je govoriti o bilo kojem obliku gamifikacije u vrijeme kada smo svi više nego zatečeni složenim izazovima hrvatske turističke ponude. Ili smo pak u krivu? Apsolutno jesmo.

Gaming platforma “Play Croatia” rapsodija je među inovativnim alatima promocije hrvatskih turističkih destinacija. Prema svemu sudeći prve u Hrvatskoj su to shvatile jedinice lokalne samouprave i turistički uredi hrvatskog otočja i južnog dalmatinskog priobalja. Upravo su oni shvatili THE BIG PICTURE koja se nalazi iza vrlo složene i unaprijed planirane edukativne radionice na temu razvoja pripovjednog turizma, potrebe digitalizacije sadržaja i on line prezentacije istih kroz jednostavni gaming sustav, koji mami posjetitelja mrežnih stranica na interaktivnu komunikaciju. A transmoderni putnici žele upravo to. Interaktivni dijalog s interaktivnim doživljajnim sadržajem.

Hrvatska ne kotira kao zemlja bogate ponude prilagođene masovnoj turističkoj industriji. Na svu sreću da je tako. Te prilike nude izazov i mogućnosti da transmodernim putnicima osiguramo alate za istraživanje i organizaciju personaliziranih putničkih paketa tijekom cijele godine. Jedino što im je za provedbu toga potrebno je inovativna, detaljna, homogena i ažurirana platforma na kojoj se mogu poigravati i osmišljavati tematske rute pripremljene prema tradicijskim, baštinskim, gastro, eno te ostalim pripovjednim ponudama. To nudi digitalizirana platforma “Play Croatia”, koju je začela hrvatska producentica, međunarodno nagrađivana kreativka Helena Bulaja.

Čini se kako je edukativna radionica Korcula Cross MEDIA Lab 2014 u potpunosti popunjena. Predivna Korčula ugošćuje međunarodne stručnjake od 22-26/9. Kroz intenzivnih pet radioničkih dana kulturno kreativne industrije se spajaju s dionicima turističkog sektora i zajedno kreiraju prvu digitaliziranu platformu koja će za cilj imati produženje turističke sezone i uspostavu inovativnog interaktivnog dijaloga između dionika ponude destinacijskog menagementa i potencijalnih transmodernih putnika.

Doslovno poručujemo Just Play Croatia , it is going to be so much fun!

20140903-203213-73933903.jpg

20140903-203212-73932864.jpg

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s