KORČULA CROSS MEDIA LAB 22-26/9/2014

Uskoro nas očekuje networking s međunarodnim stručnjacima – medijskim stratezima i  on- line brand developerima na međunarodnom edukativnom događanju Korčula Cross Media Lab 2014. Petodnevni workshop i profesionalno umrežavanje posvećeno je korištenju suvremenih komunikacijskih tehnologija povezanih s kreativnim industrijama, u svrhu stvaranja novih proizvoda i usluga u turizmu.

Radionice su posvećene edukaciji i kreiranju multimedijalnih interaktivnih, mobilnih i web aplikacija te igara, u svrhu promocije i stvaranja novih turisitčkih sadržaja hrvatskih destinacija unutar brenda “Play Croatia”. U pet intenzivnih radioničkih dana, u mediteranskom okružju bogate korčulanske tradicije europski međunarodni stručnjaci i mentori će aktivno raditi s kolegama na povezivanju kreativno-kulturnog i turističkog sektora.

Svrha radionica je poticanje destinacijskog managmenta – stvaranja inovativnog turističkog proizvoda, produženja sezone, otvaranja novih radnih mjesta i povećanja broja turista u cijeloj godini.

No, to nije sve. Moje Čarobne Misli d.o.o. u suradnji sa DECro – Korčula Cross Media edukativnom platformom, raspisuje natječaj za kreativna rješenja interaktivnih pripovjednih modela i formata za on-line promociju hrvatskih turističkih destinacija unutar krovne platforme “Play Croatia”.

“Play Croatia” jedinstvena je platforma u nastanku, za kreiranje interaktivnih, pripovjednih i gaming sadržaja za web i mobilne uređaje. Poseban naglasak je na kreiranju atraktivnih, inovativnih multimedijalnih sadržaja, kojima bi se virtualnom posjetitelju na što uvjerljiviji način prenijelo iskustvo destinacije, koje bi tako utjecalo na njegov pozitivni odabir iste. Objedinjavanje promocije i prezentacije Hrvatske u virtualnom svijetu –metodama i modelima interaktivnog pripovijedanja, koje na efikasan i zanimljiv način mogu poslužiti objedinjenoj promociji i efikasnijem organiziranju posjeta Hrvatskoj kao cjelini. Konceptualna riješenja mogu imati teme i sadržaje bilo koje destinacije u Hrvatskoj. Rujanski krosmedijski lab prednost će dati konceptima pripovjednog turizma i interaktivnog pripovijedanja, koji će svojim rješenjem objediniti otoke Korčulu, Lastovo, Mljet i poluotok Pelješac u jedinstveni destinacijski brend.

Odabrane projektne ideje imaju mogućnost ostvarenja investicijskog ulaganja u razvoj projekta od maksimalno 10 000 EUR-a, uz potencijalno ostvarenje koprodukcijskih i partnerskih odnosa s međunarodnim kolegama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s