CroCulTour 28/5-30/5 u Azerbajdžanu na YOCOCU 2014

Službeno je potvrđeno, predsjednica CroCulToura, Jesenka Ricl, putuje na međunarodni simpozij pod nazivom “Youth in Conservation of Cultural Heritage” koji će se održati od 28. do 30. svibnja u gradovima Agsu i Bakuu u Azerbajdžanu. Simpoziju se odazivaju mladi profesionalci, studenti i istraživači iz cijeloga svijeta. Prethodna tri su održana 2008. u Rimu, 2010. u Palermu i 2012. u Antwerpu. Time je YOCOCU postao mrežom interdisciplinarne međunarodne  suradnje mladih.

Zašto se ove godine simpozij održava u Azerbajdžanu?

Iznimno je važno sudjelovati i dijeliti nove spoznaje o recentnom razvoju konzervatorskih metoda i bogatom iskustvu svih kolega, koje se ponekad razlikuje od europskih spoznajnih razvoja, koja su do sada bila u žarištu prethodnih YOCOCU simpozija. Ove godine YOCOCU 2014. u Azerbajdžanu omogućava priliku za ostvarivanje novih profesionalnih suradnji. Cilj simpozija je utvrđivanje suradnje i približavanje regijama -Turske, Rusije i Bliskog Istoka. Iz tog razloga, organizacija je podijeljena u dva izvršna odbora: odbor YOCOCU simpozija i YOCOCU znanstveni odbor. Odbor YOCOCU simpozija svoje djelovanje usmjerava ka prihvaćanju regije Kavkaza okrenute prema Aziji, dok drugi odbor potvrđuje prisustvovanje sudionika iz europskih, američkih i afričkih zemalja.

Ciljevi organiziranih simpozija jesu promoviranje uloge mladih u očuvanju kulturne baštine, davanje na uvid rezultata istraživanja, stvaranju dijaloga među interdisciplinarnim strukama, raspravljanje o nacionalnim i međunarodnim edukativnim trendovima, ali i analiziranje postojećih gospodarskih stanja i ulaganja u očuvanje i zaštitu kulturne baštine.

Jesenka Ricl će Hrvatsku predstaviti sa radom na temu “Promocija globalno interaktivne kulturne baštine i kulturnog identiteta”, što ujedno za cilj ima predstavljanje hrvatskog nacionalnog blaga i potencijala turističke ponude na održiv i kontroliran način.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s