2. Forum kulturnog i obiteljskog turizma

Hrvatsko društvo kulturnog turizma, u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje, obiteljskim smještajem Maksimilian i HGK Županijskom komorom Osijek organizira 2. Forum kulturnog i obiteljskog turizma 19. veljače 2016. Tim povodom će Belje DD ugostiti organizatore, govornike i sudionike foruma u Vinariji Belje,  u Kneževim vinogradima, u pitoresknom okruženju baranjskog vinorodnog kraja.

Cilj foruma je približiti trendove u turizmu te upoznati se primjerima dobre prakse u kojima su pojedinci i organizacije svoje kreativne ideje pretvorili u poslovne planove. Okupljanjem svih agenata u turizmu korak smo bliže ostvarivanju potencijalnih partnerstva, realizaciji ideja u poslovne prilike,     unaprijeđenu kvalitete obiteljskog i kulturnog turizma, a iznimno bitno, holističkom pristupu prilikom brandiranja prostora regije. Tom prigodom će organizatori Foruma ugostiti brojne predavače koji će govoriti o osobnim i poslovnim iskustvima, primjerima dobre prakse, ali i preprekama, u realizaciji poslovnih pothvata.

Forum je podijeljen u dva dijela. U provom dijelu pod nazivom Inovacije u kulturnom turizmu govornici će se predstaviti kroz sljedeće teme: Ista Inspirit – Living history – doživi lokalno”, Špancirfest! Najtraženiji pojam na Google-u”, Đavolji kotao. Festival kulturno kreativnog stvaralaštva – kako to čine susjedi?”  te “Storytelling – Oživi destinaciju! – Mistična Baranja“. O digitalnim rješenjima u kulturi i turizmu govoriti će Vitomir Jevremović, CEO beogradske tvrtke Digital Mind.

Vitomir Jevremović, osnivač Digital Mind govorit će o mogućnostima koje digitalna rješenja nude kulturno muzejskim institucijama u privlačenju većeg broja posjetitelja.
Vitomir Jevremović, osnivač Digital Mind govorit će o mogućnostima koje digitalna rješenja nude kulturno muzejskim institucijama u privlačenju većeg broja posjetitelja.

U drugom dijelu foruma pod nazivom Inovacije u obiteljskom turizmu sudionici će moći saznati sve o EU financiranju za mikro poduzetnike u turizmu, kako osmisliti dodatan proizvod uz već postojeću vinarsku djelatnost, o certificiranju za iznajmljivače u domaćinstvima, o Kvarner family projektu te na koji način razvijati turistički proizvod na prostoru koji nije turistički prepoznata destinacija na primjeru Klastera obiteljskog turizma iz Mađarske.

IMG_5780.jpg
Poduzetnici Krkić Poznić vlasnici su obiteljskog smještaja Maksimilian u osječkoj Tvrđi. Otvaranjem turističke agencije koja će se brinuti o ugošćavanju putnika i turista planiraju daljnji razvoj obitlejskog smještaja na načelima održivosti.

Jasmina Krkić Poznić, jedna od organizatorica Foruma napominje kako svojim djelovanjem prije svega želi omogućiti daljnji razvoj obiteljskog smještaja na načelima održivosti, dati puni doprinos razvoju ponude aktivnim uključenjem u upravljanje destinacijom, stvarati uvjete za samozapošljavanje. Njena projektna partnerica, Jesenka Ricl navodi kako  su inovacije u kulturi i digitalna revolucija rješenja koja destinaciju mogu približiti digitalnim korisnicima, također kako je drugo rješenje organizacija događanja, festivala koji svojim sadržajem privlače domaće i strane posjetitelje i pune smještajne kapacitete, a ponuđači dodatnim proizvodima i uslugama mogu oplemeniti i ići ukorak s posebnostima, događanjima i ponudom kulturno muzejskih institucija.

jesenka04
Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma: “Slavonija, Baranja i Srijem su prostori kapitalnih ulaganja u izgradnju kulturno muzejskih institucija kojima je za daljnji razvoj potreban zamašnjak.”

Direktor Turističke zajednice Baranje, Matej Perkušić, ističe kako je cilj i zadatak TZ Baranje etabliranje Baranje kao turističke destinacije na karti svijeta.

Matej Perkušić:"Mistična Baranja je novi projekt Turističke zajednice Baranje. Pripovijedanjem o mističnim događajima koji su se odvijali u prošlosti pobuditi ćemo znatiželju posjetitelja."
Matej Perkušić:”Mistična Baranja je novi projekt Turističke zajednice Baranje. Pripovijedanjem o mističnim događajima koji su se odvijali u prošlosti pobuditi ćemo znatiželju posjetitelja.”

Organizatori vas pozivaju na sudjelovanje u 2. Forumu kulturnog i obiteljskog turizma putem prijave na službenoj internet stranici http://www.forumturizma.com

Ovim putem pozivamo predstavnike kulturno kreativnih sektora, kulturno muzejskih institucija, male i srednje poduzetnike da se uključe u razvoj kontinentalnih turističkih destinacija kroz umrežavanje s potencijalnim partnerima, a najbolja prilika za to je na 2. Forumu turizma.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s